یکی از ضروری‌ترین تکنیک‌های برندینگ که هر کسب‌وکاری باید از آن بهره بگیرد، داشتن راهنمای ساختار بصری برند است که بسیاری مجموعه‌ها درباره این بحث مهم و تاثیرگذار اطلاعات اندکی دارند.

اجازه دهید در قدم اول بدانیم که چرا راهنمای استایل یا ساختار بصری برند مهم است؟

داشتن یک راهنمای هویت بصری برند یا Visual Identity ، تضمین می‌کند که تمامی المانهای بصری شما، صرف‌نظر از این که در چه سالی و یا توسط چه مجموعه‌ای تولید می‌شوند، کاملا با هم یکپارچه باشند. به بیان دیگر، راهنمای استایل، حاوی تمامی اطلاعاتی است که برای ایجاد تمامی المانهای بصری مورد نیاز یک مجموعه، لازم و ضروری هستند.

اگر قصد دارید برای مجموعه خود یک وب‌سایت راه اندازی کنید، درباره شیوه تبلیغ کسب‌وکار خود تصمیم بگیرید و یا شکل و شمایل نامه‌های رسمی و غیر رسمی شرکت را طراحی کنید، در اختیار داشتن این سند بصری، روح تازه‌ای به تلاش‌های شما می‌بخشد.

پس، اگر راهنمای استایل یا برند بوک به این میزان مهم است، چرا همه مدیران برای ساخت آن دست به کار نمی‌شوند؟ بزرگترین دلیل، مسئله زمان است. این دست از تکنیک‌های برندینگ به تحقیق و بررسی احتیاج داشته و ایجاد آنها به صرف زمان و انرژی نیاز دارند.

اما تصور کنید از سوی دیگر، چقدر زمان لازم است برای این که به هر کدام از طراحان خود توضیح بدهید که همیشه در اطراف لوگوی برند، چند سانتی‌متر فضای خالی بگذارند!

ساختار لوگو و محل قرار گرفتن آن

لوگو ، مهمترین المان هر برندی است و لازم است که در تمام بسترها به ‌شکلی هماهنگ منعکس گردد. در راهنمای ساختار هویت بصری برند، شما میبایست مشخص کنید که لوگوی کسب‌وکارتان چطور به نظر برسد. همچنین بسیار مهم است که نشان دهید در چه شرایطی نباید از آن استفاده کرد. اغلب طراحان ذاتاً خلاق هستند و مهم است که در کنار آزادی عمل در طراحی، مشخص شود که چه کارهایی را نباید انجام دهند. به این ترتیب،شما می‌توانید در مواقع لزوم آنها را به راهنمای استایل ارجاع دهید.


ساختار هویت بصری و اهمیت آن در برندینگ

پالت رنگ‌های مورد استفاده خود را انتخاب کرده و به آن پایبند باشید

از یک طراح به طراح دیگر و از یک بستر به بستری دیگر، رنگ‌های مورد استفاده در یک طرح ممکن است با هم تفاوت داشته باشند. به همین دلیل، یکی از مهمترین نکات در میان تکنیک‌های برندینگ و برقراری یک راهنمای ساختار هویت بصری، تعیین کد دقیق رنگ‌ها برای استفاده در وب و چاپ دیجیتال RGB & HEX و مقادیر CMYK و پنتون (Pantone) برای آیتم‌هایی است که چاپ افست می‌شوند.

از سوی دیگر، انتقال از سیستم RGB به CMYK ممکن است تفاوت‌های زیادی را ایجاد کند، بنابراین میبایست تمامی این تبدیل‌ها به‌صورت دستی چک شوند تا از دقیق بودن آنها اطمینان حاصل شود. این پروسه، زمانی که پرینت کردن آیتم‌ها مدنظر باشند، باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه شما خواهد شد.

فونت‌ها را طوری انتخاب کنید که منعکس کننده هویت برند شما باشند

فونت نیز یکی از قسمت‌های تاثیرگذار در تولید ساختار هویت بصری است و میبایست هماهنگی را در تایپوگرافی‌ها رعایت کنید. به‌طور معمول حروف چاپی متعددی برای اهداف مختلف به کار برده می‌شود. در راهنمای استایل برند، مشخص می‌شود که کدام فونت در کجا به‌کار برده شده و چگونه مورد استفاده قرار گیرد.

برای متمایز کردن کسب‌وکار خود، آیکونوگرافی را امتحان کنید

در میان تکنیک‌های برندینگ، آیکونوگرافی یا شمایل نگاری، در ایجاد تمایز کمک شایانی می‌کند. آیکونوگرافی در راهنمای استایل یا برند بوک گنجانده می‌شود تا از به‌کار بردن صحیح آن توسط طراحان، اطمینان حاصل شود. می‌توان برای یافتن ساده‌تر این آیکون‌ها، مجموعه‌های مشخصی از آنها را به یکدیگر مرتبط کرد.

برای عکس‌های خود یک سبک مشخص داشته باشید

نوع عکس برداری نیز می‌تواند آیینه‌ای باشد که نام تجاری شما را به‌خوبی منعکس می‌کند. به‌خاطر داشته باشید که استایل‌های ویژه، پاسخ‌های مشخصی را برمی‌انگیزند و غالبا مخاطبان می‌توانند یک برند را تنها با مشاهده یک عکس تشخیص دهند. اگر مانند بسیاری از حرفه‌های دیگر، تصاویر برای برند شما هم اهمیت زیادی دارند، پس میبایست در راهنمای استایل و ساختار هویت بصری هم گنجانده شوند تا عکاسان بتوانند به‌عنوان یک مرجع به آن مراجعه کنند.

در این زمینه توجه داشته باشید که عکاسان، افرادی بصری هستند. بنابراین اگر در راهنمای استایل بصری خود، ویژگی‌های خاصی را برای کار آنها تعیین می‌کنید، حتما مثال‌هایی را نیز در اختیارشان قرار دهید تا بتوانند به آنها مراجعه کنند.


ساختار هویت بصری - سبک عکاسی تبلیغاتی

المان‌های مربوط به وب را فراموش نکنید

امروزه، شناساندن تمامی برندها در یک یا چند پلت‌فرم آنلاین به یک ضرورت تبدیل شده است. در این مورد توجه داشته باشید که وب‌سایت شما باید به شکلی طراحی شود که احساسی مشابه با تمامی تولیدات دیگر کسب‌وکار شما را به مخاطب بدهد. بسیاری از تبلیغاتی که چاپ می‌کنید، در وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی هم منعکس می‌شوند، اما در رابطه با آیتم‌های آنلاین، مسائلی وجود دارند که شما ممکن است درباره آنها فکر نکرده باشید.

یکی از این موارد آن است که در یک وب‌سایت غالبا چندین صفحه وجود دارند و هر صفحه می‌بایست با صفحه بعدی مرتبط به نظر برسد. در این زمینه، شما باید تصمیم بگیرید که کدام اطلاعات اهمیت بیشتری دارند و یک سلسله مراتب را در نظر گرفته تا در ساختار بصری وب‌سایت (UI/UX) مورد استفاده قرار گیرد.

مواظب لحن برند خود باشید

در میان تکنیک‌های برندینگ، لحن برند درست به اندازه هویت بصری آن اهمیت دارد. لحن و ظاهر برند شما میبایست همیشه یکپارچگی خود را حفظ کند. در یک دنیای ایده‌آل، شما یک کپی رایتر در اختیار خواهید داشت که به‌طور ثابت همه محتوای مورد نیاز برای برندتان را بنویسد، اما در دنیای واقعی و در اغلب مواقع، این کار غیر ممکن است. به همین دلیل، ارائه راهنمایی‌هایی به نویسندگان برای درک بهتر برند شما، از هرگونه پراکندگی و عدم سنخیت در این مورد جلوگیری خواهد کرد.

توجه داشته باشید که در این راهنما، میبایست کلمات، عبارت‌های برند و شعارها را تعریف کرده که همیشه برای مخاطبان تکرار شوند و همچنین مشخص گردد که چه کلمات یا عباراتی به هیچ عنوان نباید به‌کار گرفته شوند.

خلاصه تکنیک‌های برندینگ و ساختار هویت بصری

اکنون که با اصول و پایه‌های یکی از مهمترین موارد موجود در تکنیک‌های برندینگ آشنا شدید، احتمالا از خود می‌پرسید که آیا تمامی این صحبت‌ها برای برند شما هم ضرورت دارند یا خیر. پاسخ ممکن است منفی باشد. هر برندی به اطلاعات متفاوتی نیاز دارد. راهنمای برخی از برندها بالای صد صفحه خواهند بود و برخی دیگر تنها به یک صفحه اطلاعات نیازمندند. تعیین کنید که چه مواردی برای کسب‌وکار شما از همه ضروری‌تر هستند و همان‌ها را در قالب یک ساختار بصری، پوشش دهید.


تکنیک‌های برندینگ و ساختار هویت بصری

همچنین بسیار مهم است که بدانید، برندها تغییر می‌کنند. راهنمای هویت بصری که طراحی می‌کنید، ممکن است در طول یک سال آینده شکل متفاوتی به خود بگیرد. انعطاف پذیر باشید اما همیشه ورژن‌های قدیمی راهنماها را برای ارجاعات آینده نگهداری کنید.

آخرین مسئله‌ای که باید درباره آن تصمیم‌گیری کنید، داشتن یک سند خصوصی یا عمومی است. هر دوی این گزینه‌ها از مزایا و معایب بخصوصی برخوردارند. اگر راهنمای استایل و هویت بصری برند در دسترس عموم باشد، قادر خواهید بود تنها با دادن یک لینک، تمامی اطلاعات لازم را در اختیار اشخاص قرار دهید اما اشکال این انتخاب آن است که هر کسی می‌تواند برند خود را بر اساس آن ساخته و تکنیک‌های برندینگ شما را عملا به غارت ببرد.

اگر مستندات خود را به‌صورت درون سازمانی نگهداری کنید، به روز کردن آنها بسیار ساده‌تر خواهد بود. از سوی دیگر، از آنجا که در اختیار فردی خارج از مجموعه قرار نمی‌گیرد، نیازی نیست که درباره ظاهر آن نگران باشید، گرچه در این صورت، دسترسی خارجی به آن دشوار خواهد شد.

در نهایت، خواه راهنمای ساختار بصری برند شما یک سند فانتزی باشد که در اختیار عموم قرار می‌دهید، یا اطلاعاتی غیر رسمی که آنها را درون سازمان حفظ می‌کنید، هدف از ایجاد این راهنما تنها و تنها یک چیز است:

یکپارچگی مسیر طراحی!