هر شرکت و سازمانی برای اینکه بتواند داستان و نوع فعالیت خود را برای مخاطبان شرح دهد دست به طراحی لوگو‌ می‌زند؛ لوگو‌های طراحی شده پس از مدتی قدیمی و اصطلاحا فرسوده می‌شوند و قدرت اولیه خود را در جهت جذب کردن مشتریان نخواهند داشت؛ به همین دلیل تمامی شرکت‌های بزرگ و با سابقه پس از مدت زمانی مشخص دست به طراحی مجدد لوگو قبلی می‌زنند.

این فرآیند به منظور جان‌بخشی دوباره به فعالیت شرکت و ایجاد روحیه‌ای جدید و مثبت در اذهان مخاطبان انجام شده و نیازمند دقت و دانش بالایی می‌باشد

ناگفته نماند که گاهی اوقات ریدیزاین لوگو حرفه‌ای به درستی و با استاندارد‌های لازم صورت نگرفته و می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد و مشتریان را به ناامیدی از شرکت دچار کند؛ با وجود این تفاسیر اطلاع از اصول ریدیزاین لوگو به شدت حائز اهمیت می‌باشد و نباید نادیده گرفته شود.

حس آمیزی؛ مهم‌ترین عامل طراحی مجدد لوگو

خاصیت لوگو و اساسی‌ترین مزیت‌ آن این است که می‌تواند داستان هر شرکت را به طور کاملا جداگانه و منحصر‌به‌فرد برای مخاطبان توصیف کند و این قابلیت تنها به خلاقیت و مهارت طراح لوگو و آرم بستگی دارد. هرچه بینندگان احساس بهتر و جذاب‌تری را با دیدن یک لوگو تجربه کنند به این منظور است که آن لوگو بهتر و با کیفیت‌تر طراحی شده است. ریدیزاین لوگو نیز از این قاعده مستثنی نیست و نکته‌ای که نباید آن را نادیده گرفت این است که در فرآیند طراحی مجدد مهارت حس‌آمیزی بسیار بیشتر از طراحی اولیه به چالش کشیده می‌شود؛ به عنوان مثال اگر یک شرکت تولید خوراک که در زمینه‌های مختلف غذا فعالیت می‌کند بخواهد که لوگو خود را بروزرسانی کند باید بتواند رنگ و بوی غذا را تنها با یک لوگو به مخاطبان القا کرده و احساس گرسنگی را در آنها برانگیخته کند؛ در غیر این صورت شانس کمتری برای جذب مشتری خواهد داشت و هزینه‌ای که صرف طراحی مجدد لوگو کرده است به هدر می‌رود.


 نمونه طراحی مجدد لوگو

در ریدیزاین لوگو ساختار‌شکنی ممنوع

به طور حتم هیچ شرکتی حاضر نیست که مشتریان ثابت و یا تازه خود را با انجام فرآیند ریدیزاین لوگو از دست بدهد؛ برای جلوگیری از این اتفاق باید از انجام بعضی کار‌ها اجتناب کرده و برخی دیگر را با دقت بسیاری به سرانجام رساند.

یکی از مهم‌ترین نکات در ریدیزاین لوگو حرفه‌ای این است که طراح نباید‌ طرح اولیه لوگو و طراحی هویت بصری را به طور کامل فراموش کرده و طرح جدید را به طور کاملا مجزا طراحی کند‌؛ در حقیقت طراحی مجدد می‌بایست در قالب همان طرح قبلی صورت گرفته و المان‌های آن را شامل شود، در غیر این صورت مشتریان را با سردرگمی مواجه کرده و جذابیت قابل قبولی برای آنها نخواهد داشت.

در ادامه متن بالا باید گفت که ساختارشکنی در فرآیند طراحی مجدد کار مناسبی نخواهد بود و تمامی شرکت‌های موفق و با سابقه کاری بالا از این کار اجتناب می‌کنند.

تغییرات کوچک در المان‌های اصلی برای طراحی مجدد لوگو

بهترین روش طراحی مجدد لوگو ایجاد تغییراتی جزئی و یا حتی کلی در اصلی‌ترین عناصر یک لوگو می‌باشد؛ بدین منظور که بهترین طراح لوگو هم با هر زمینه فعالیتی که دارد برای طراحی لوگو خود لازم به یک طرح کاملا جدید نخواهد داشت و تنها کافیست که لوگو قبلی خود را گسترده‌تر کند؛ به عنوان مثال یک شرکت تولیدی که در عرصه پرورش گیاه فعالیت می‌کند می‌تواند یکی از پرفروش‌ترین یا محبوب‌ترین محصولات خود را به عنوان طرح اولیه لوگو در نظر گرفته و پس از مدتی برای ارائه طرح جدیدی در لوگو از گیاهی مشابه طرح اول استفاده کند‌؛ با این کار می‌تواند تنها در نحوه تایپوگرافی(نوشتار در لوگو) و یا رنگ‌بندی لوگو تغییرات قابل توجه ایجاد کند که این کار نیز نقش بسزایی در جذب مخاطب خواهد داشت. همچنین پیشنهاد میکنیم اگر در ابتدای راه خود هستید برای انتخاب رنگ سازمانی خود مقاله " اصول انتخاب رنگ سازمانی " را مطالعه نمایید.


 نمونه ریدیزاین لوگو

تناسب میان فعالیت و لوگو

شاید بتوان گفت مهم‌ترین عاملی که باید در طراحی مجدد لوگو در نظر گرفته شود برقراری تناسب میان فعالیت شرکت و لوگو آن می‌باشد. همانطور که در اوایل متن اشاره کردیم، لوگو معرف هویت بصری و زمینه کاری شرکت‌ و سازمان‌ها است که درباره آن در مقاله " هویت بصری برند چیست " به طور کامل گفته ایم.  اگر میان این دو هماهنگی مناسبی وجود نداشته باشد مطمئنا از بازدهی فروش می‌کاهد؛ بنابراین شرکت‌هایی که قصد دارند لوگو خود را بروزرسانی کنند می‌بایست در چارچوب فعالیتشان گام بردارند و به دنبال حاشیه نباشند. در صورتی که لوگو شما بر روی حاشیه تمرکز کند و اصلی‌ترین نکات را به فراموشی بسپارد در اذهان عمومی کمرنگ‌تر خواهد شد و مشتریان رغبتی به آن نخواهند داشت؛ به همین دلیل است که برقراری تناسب و هماهنگی میان لوگو و هویت اصلی شرکت‌ها، بخشی غیر قابل انکار از اصول ریدیزاین لوگو می‌باشد.

وقتی بحث از ریدیزاین لوگو به میان می‌آید همگان فکر می‌کنند که تنها راه ممکن برای اجرای این فرآیند بکارگیری طرح‌ها و الگو‌های جدید در قالب لوگو قدیمی است، در صورتی که راه و روش‌های دیگری نیز برای این کار وجود دارند؛ یکی از ساده‌ترین راه‌هایی که می‌تواند احساسات مخاطبان را برانگیخته کرده و آنها را مجاب به استفاده از محصولات یا خدمات شرکت‌ها کند این است که رنگ لوگو را به طور کلی تغییر دهید. این تغییر می‌تواند تنها درون لوگو صورت گیرد و یا رنگ سازمانی کل شرکت را نیز شامل شود که در حالت دوم تاثیر بسیار بیشتری بر روی جذب مخاطبان خواهد گذاشت.


 نمونه ریدیزاین لوگو

مشورت با طراحان خبره

طراحی مجدد لوگو فرآیندی حساس و حیاتی می‌باشد که در صورت انجام نادرست نتایج مخربی برای شرکت‌ها به همراه خواهد داشت. کاهش فروش و بازدهی تبلیغات، سردرگمی مشتریان ثابت و تازه و سلب اعتماد از مخاطبان جدید اصلی‌ترین مشکلاتی هستند که در نتیجه طراحی مجدد نادرست رخ می‌دهند؛ با این اوصاف بهترین کاری که شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌توانند برای ارتقای لوگو خود انجام دهند مشورت با طراحان مجرب و ماهر است.

پیشنهاد می‌کنم برای این کار با حداقل 2 طراح مصاحبه کرده و از آنان در مورد اهداف پیش روی شرکت‌تان مشورت بخواهید؛ در این حالت می‌توانید با خیالی آسوده و عاری از هرگونه شک و شبهه به ارتقا و ریدیزاین لوگو مورد نظرتان‌ بپردازید.