امروزه راه و روش‌های فراوانی برای ارائه تبلیغات و معرفی یک سازمان، شرکت و محصولات مختلف وجود دارد. هر سازمان با توجه به بودجه و سیاست‌های بخصوص خود، در رابطه با چگونگی ارائه تبلیغات تصمیم می‌گیرد.

هرچه یک شرکت بودجه بیشتری را برای تبلیغ و معرفی نحوه عملکرد خود و محصولاتش در نظر بگیرد، تبلیغات گسترده‌تری خواهد داشت. اما گسترده بودن تبلیغات هرگز تضمین کننده کیفیت آن نیست و نخواهد بود.

شرکت‌های امروزی از انواع فلایر، تراکت، آگهی‌های اینترنتی و با طراحی وب سایت‌های گوناگون، سعی در ارائه تبلیغات و جذب کردن مشتریان دارند.

برخی از این روش‌ها شناخته شده‌تر از سایر آنها هستند و عموم مردم آنها را به بقیه راه‌ و روش‌ها ترجیح می‌دهند. در این بین ممکن است کمتر کسی نام فلایر را شنیده باشد و با خود بگوید که فلایر تبلیغاتی چیست؟! فلایر ها چه تفاوتی با تراکت‌ها دارند؟

در این مطلب سعی داریم که شما را با ویژگی‌های فلایر تبلیغاتی، تراکت‌ها، و تفاوت میان این دو روش بیشتر آشنا کنیم؛ باما همراه باشید…

فلایر تبلیغاتی چیست؟

در پاسخ به این سوال که فلایر چیست؟ باید گفت: فلایر‌ها کاغذ‌هایی هستند که در اندازه A4 در فولدرها قرار می‌گیرند و حاوی اطلاعات منحصربه‌فردی مانند معرفی اجمالی از یک شرکت، سازمان و محصولات آنها به همراه عکس، تشریح چشم انداز‌های پیش روی یک سازمان، دستاورد‌های ایجاد شده و اهداف آینده سازمان‌ها هستند.

طراحی یک فلایر به عوامل مهمی بستگی دارد که رعایت کردن آنها موجب تاثیرگذاری هرچه بیشتر بر روی خواننده می‌شود و اگر یک طراح این قابلیت را داشته باشد که بتواند فلایر خوبی را طراحی کند، این قدرت را دارد که مشتری را برای خرید انواع محصولات قانع نموده و اصطلاحاَ تبلیغات با کیفیتی را ارائه دهد.


فلایر تبلیغاتی چیست

مهمترین فاکتور‌ها در طراحی و بهره‌گیری از فلایر‌ها‌ چیست ؟

برای طراحی بروشور تبلیغاتی یا یک فلایر استاندارد پیروی از برخی نکات ضروری است و نباید استفاده از المان‌ها را ساده انگاشت. اگر بخواهیم مهم‌ترین موارد را از میان تمامی نکات موجود انتخاب کرده و شرح دهیم، شاید بتوانیم اینگونه بیان کنیم که:

به طور معمول، رایج‌ترین سایز استاندارد بروشور برای طراحی فلایرها A4 می‌باشد؛ زیرا معمولاَ فلایرها در مجموعه‌هایی چند عددی و یا به صورت تک برگ در فولدرهایی طبقه‌بندی شده قرار می‌گیرند تا دسترسی به آنها راحت‌تر باشد.

برای افزایش خلاقیت در جهت طراحی هویت بصری در فلایرها، باید از پشت سر هم قرار دادن متون بسیار خودداری کرد، زیرا خواننده متن از یکنواختی خسته شده و ممکن است که برگه تبلیغاتی شما را رها کند. برای جلوگیری از این اتفاق می‌توان در بین متون از عکس‌ها و نمودار‌های متفاوتی استفاده کرد تا خواننده را تشویق به ادامه خواندن کرد.

چاپ چهار رنگ جز معمول‌ترین چاپ‌هایی است که در طراحی فلایر‌ها از آن بهره می‌گیرند. این نکته را فراموش نکنید که استفاده از رنگ‌های متعدد و فراوان، موجب خستگی چشم‌ها می‌شود و باید از این کار جلوگیری کرد. استفاده از طیف رنگ‌های همسان باعث می‌شود که مشتریان ارتباط قوی‌تری با فلایر برقرار کنند و احساس راحتی بیشتری در هنگام مطالعه داشته باشند.

چگالی کاغذ فلایرها یا به اصطلاح (گراماژ) آن باید کمی از کاغذ‌های معمولی بیشتر باشد. این مسئله باعث می‌شود کاغذ مخصوص به فلایر، دوام و مقاومت بالاتری داشته و این قابلیت را دارد که انواع چاپ‌های برجسته بر روی آن قابل استفاده باشند تا فلایر جلوه و جذابیت بیشتری داشته باشد.

یکی از معایب فلایرها این است که اگر یک سازمان و شرکت بخواهد که از بهترین نوع فلایر بهره بگیرد، هزینه بسیار بالاتری را باید متقبل شود و این کار برای بسیاری از شرکت‌های تازه تأسیس قابل اجرا نخواهد بود.

عدم وجود و پیروی از نکات ذکر شده موجب می‌شود که تبلیغات شرکت بی‌هدف بوده و ثمره قابل توجهی نخواهد داشت؛ در این صورت هزینه‌ای که برای تولید و عرضه آگهی‌ها و فلایر‌ها در نظر گرفته می‌شود در واقع پوچ بوده و طبیعتاََ باعث ضرر کردن سازمان خواهد شد.

تراکت چیست و چگونه مورد استفاده قرار می‌گیرد؟!

تراکت‌ها جزو رایج‌ترین، ارزان‌ترین و ساده‌ترین روش‌های تبلیغاتی در جامعه ما هستند و تعداد بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها در هر حیطه کاری که باشند ترجیح می‌دهند با توجه به قیمت کم تراکت‌ها، از این روش برای ارائه تبلیغات استفاده کنند. در ادامه با برخی از ویژگی‌های تراکت‌ها آشنا خواهیم شد. باید توجه داشته باشید طراحی بروشور تبلیغاتی و تراکت در یک رده بندی نمی باشد و تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند .

تراکت‌ها به طور معمول در سایز‌های A4 و A5 تولید و طراحی می‌شوند.
جنس کاغذ تراکت‌ها نیز می‌تواند از گراماژ بالایی برخوردار باشد اما لزوماَ این طور نیست و اجباری برای این کار وجود ندارد.
در تراکت‌ها اطلاعاتی ساده و سریع مورد توجه قرار می‌گیرند و هدف آنها توضیح دادن هرچه راحت‌تر و تشریح کسب و کار یک شرکت و یا یک محصول است.
در طراحی تراکت‌ها از چاپ چهار رنگ کمتر استفاده می‌شود، و چاپ رنگ‌ها به صورت ساده صورت می‌گیرد.
بهره گرفتن از شعار و عناوین گوناگونی در تراکت‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است و نباید آن را نادیده گرفت.
مهم‌ترین نکته این است که متن در تراکت باید به صورت خلاصه نوشته شود و به دور از حاشیه پردازی باشد، تا در کمترین زمان بهترین اطلاعات لازم را به خواننده منتقل نماید

رعایت کردن این نکات همانطور که در طراحی فلایرها ضروری و قابل تأمل است، در تولید تراکت‌ها و یا هر خدماتی دیگر همچون طراحی بسته بندی نیز به همان صورت می‌باشد و نباید آنها را فراموش کرد.


فلایر تبلیغاتی

تفاوت فلایر تبلیغاتی با تراکت در چیست؟!

شاید تاکنون تفاوت‌های عمده و جامعی را که میان فلایر تبلیغاتی و تراکت وجود دارند متوجه شده باشید؛ اما در این بخش تمامی ویژگی‌های آنها را با یکدیگر مقایسه می‌کنیم تا شما به صورت کامل با تفاوت فلایر و تراکت آشنا شوید.

همانطور که گفته شد استفاده کردن از فلایر‌ها برای شرکت‌های تازه تأسیس توصیه نمی‌شود، زیرا ممکن است تجربه کافی در به کارگیری تبلیغات کاربردی را نداشته باشند و از بودجه‌ای که برای این کار در نظر گرفته‌اند به درستی استفاده نکنند؛ اما در نقطه مقابل، تراکت‌ها بهترین و ارزان‌ترین گزینه‌ای هستند که هر سازمان و شرکتی در هر سطحی می‌تواند با توجه به فاکتور‌های طراحی تراکت، از این روش بهره بگیرد و بیشترین بازدهی را برای خود رقم بزند.

یکی از اساسی‌ترین تفاوت‌های فلایر با تراکت، تمایز میان اطلاعاتی است که در هردو آنها ارائه شده و در اختیار مشتریان و بازدید کنندگان قرار می‌گیرد. به طور معمول، در فلایر‌ها اطلاعاتی جزئی، کاربردی و پرمفهوم ذکر شده است که گاهاَ سعی در اقناع کردن متقاضیان دارد تا در یک شرکت سرمایه گذاری کرده و یا یک محصول ویژه را با توجه به نیاز خود تهیه کنند؛ اما تراکت‌ها صرفاَ جنبه تشریحی دارند، به این منظور که آنها فقط به دنبال معرفی یک شرکت، کارکرد آن و نهایتا معرفی اجمالی یک محصول نو و جدید را دارند. پس هر شرکتی با توجه به هدف خود از تبلیغات، دست به انتخاب یکی از این دو روش می‌زند.

آخرین تفاوتی که باید به آن اشاره کنیم این است که فلایرها با توجه به چاپ چهار رنگ، سایز رایج و قابل قبول و همچنین استفاده از عکس‌ها و نمودار‌های متنوع، جذابیت بیشتر و جلوه زیباتری را به چشمان بیننده القا می‌کنند و می‌توانند گزینه مناسب‌تری نسبت به تراکت‌هایی باشند که به صورت تک رنگ و در قالب کوچکتری مانند A5 تولید می‌شنود.